ارسال السریع للأسئلة
تحدیث: ١٤٤٦/٣/٨ من نحن منشورات مقالات الصور صوتيات فيديو أسئلة أخبار التواصل معنا
العصمة بنظرة جديدة مجلة الکوثر الرابع والثلاثون - شهر رجب المرجب 1437هـ -2016م صحيفة صوت الكاظمين الشهرية العدد 207/206 النور الباهر بين الخطباء والمنابر قناة الکاظمين مصباح الهداية ونبراس الأخلاق بإدارة السید محمد علي العلوي الخصائص الفاطميّة على ضوء الثقلين الشباب عماد البلاد إجمال الكلام في النّوم والمنام المؤسسة الإسلامية العالمية التبليغ والإرشاد برعایة السید عادل العلوي صحیفة صوت الکاظمین 205-204 شهر رجب وشعبان 1437هـ الانسان على ضوء القرآن أخلاق الأنبياء في القرآن الكريم العلم الإلهامي بنظرة جديدة في رواق الاُسوة والقدوة الله الصمد في فقد الولد في رحاب اولى الألباب المأتم الحسیني الأسبوعي بإشراف السید عادل العلوي في دارالمحققین ومکتبة الإمام الصادق علیه السلام- إحیاء للعلم والعل نظرات في الإنسان الكامل والمتكامل مجلة الکوثر الثالث والثلاثون - شهر محرم الحرام 1437هـ -2015م نور العلم والعلم نور مقالات في رحاب الامام الحسين(ع)
اللغة
تابعونا...
احدث العناوين الأخبار العشوائیة أکثر الأخبار مشاهدة
  • مجلس عزاء بمناسبة ذكری إستشهاد الإمام العسكري عليه السلام
  • اسعد الله ايامكم بمناسبة حلول عيد الله الاكبر، عيد الولاية، عيد الغدير الاغر
  • اعظم الله اجورنا و اجورکم بذكرى استشهاد الإمام محمد الباقر (عليه السلام)
  • اعظم الله اجورنا و اجورکم بذكرى استشهاد الامام الجواد (عليه السلام)
  • نبارك لكم ذکری ولادة السّیدة الطاهرة فاطمة الزهراء (سلام الله علیها)
  • اعظم الله اجورنا و اجورکم بذكرى استشهاد الامام جعفر بن محمد الصادق عليه السلام
  • نبارك لكم ميلاد أمل المستضعفين الإمام الحجة المهدي المنتظر عجل الله فرجه
  • نبارك لجمیع الأمة الإسلامیة لاسیما موالي أهل البیت(ع)ذکری ولادة الأقمار الثلاثة
  • اعظم الله اجورنا و اجورکم بذكرى استشهاد باب الحوائج الإمام موسی بن جعفر الکاظم (ع)
  • نبارك لكم ذکری ولادة ذكرى ولادة امير المؤمنين (ع)
  • نبارك لكم ذکری ولادة السّیدة الطاهرة فاطمة الزهراء (سلام الله علیها)
  • نعزي بوفاة ام البنین(سلام الله علیها)
  • نبارك لکم مولد الرسول الاکرم (ص) وحفیده الامام الصادق(ع)
  • اعظم الله اجورنا و اجورکم بذكرى وفاة الرسول الأعظم (ص) و استشهاد الإمام الحسن المجتبى (ع) و الامام علی بن موسی الرضا (ع)
  • فضيلة المشي في زيارة الإمام الحسين عليه السلام في ايام الاربعين
  • اعظم الله لنا ولكم الاجر بمصاب ابي الاحرار الحسين بن علي عليه السلام
  • الذكری السنوية الثانية لرحيل سماحة آية المعظم السید عادل العلوي الخميس 2 محرم الحرام 1445- بعد صلاة المغربين
  • أَسْعَدَ الله أيامكم بعيد الله الأَكبَر يوم اكمال الدين عيدالغدير الأَغَر
  • نهني و نبارک لکم ذکری مولد بولادة الإمام علي النقي عليه السلام
  • اعظم الله أجورنا وأجوركم بذكرى استشهاد الإمام محمد الباقر عليه السلام
  • احدث العناوين

    الأخبار العشوائیة

    أکثر الأخبار مشاهدة

    آغاز به کار کنگره جهانی جریانهای افراطی و تکفیری

    آیت الله مکارم: داعش نه «دولت» است و نه «اسلامی»/ آیت الله جنتی: با کار فرهنگی با تکفیری‌ها مقابله شود/ ابراهیم جعفری:داعش به نام اسلام آمد تا جوامع مسلمانان را از هم بپاشد/اسامی شخصیت‌های کنگره


    امروز جهان بشریت و به خصوص دنیای اسلام با پدیده شومی به نام تکفیری‌ها مواجه است که تفکر و اقدامات جنایتکارانه این گروه‌ها اعتقادات و باورهای مسلمین را هدف گرفته است.

    یکی از دردناک‌ترین مسائلی که جهان اسلام با آن رو به رو است، فتنه تکفیر است که این غده بدخیم که به تصویر منفی از اسلام دامن می‌زند، جنایات بسیاری را در کشورهایی همانند سوریه، عراق، پاکستان مرتکب شده که برخی از این جنایات در تاریخ بشریت بی‌سابقه و یا کم سابقه بوده است.

    کنگره جهانی جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام نیز با درایت آیت الله العظمی ناصر مکارم شیرازی و جمعی از علما و فضلای حوزه‌های علمیه به منظور مقابله با فتنه تکفیر در جهان اسلام، دعوت به صلح و دوستی و برادری و تعامل میان مذاهب بر اساس حکمت، موعظه و جدال احسن، تلاش برای هوشیارکردن مسلمانان نسبت به ماهیت زشت و کریه جریان‌های تکفیری، ایجاد صف واحد و گسترش زمینه‌های همگرایی مسلمانان برای مقابله با تکفیر، تلاش برای شناساندن توطئه‌ها و نیرنگ‌های جهان غرب در سایه حمایت از جریان‌های تکفیری از سال گذشته طرح ریزی شده است.

    در این کنگره که با حضور علمای جهان اسلام اعم از شیعه و سنی برگزار می‌شود، برآورد خطرات و آسیب‌های این جریان‌های تکفیری تبیین و راه‌های برون رفت از این چالش که مخاطرات آن روز به روز در حال گسترش است مورد بررسی قرار می گیرد.

    آیت الله العظمی جعفر سبحانی از مراجع عظام تقلید که سالیان دراز در مسیر مبارزه علمی با افکار انحرافی و متحجرانه دینی؛ عمر خود را سپری کرده است هدایت علمی این کنگره بزرگ را بر عهده دارد.

    راهکارهای علمی کنگره شامل مواردی از جمله، تببین پیشینه، کارنامه و عملکرد سیاه جریان‌های تکفیری در جهان اسلام، نقد و بررسی انحرافات اعتقادی جریان‌های تکفیری، نقد و بررسی شبهاتی که توسط این جریان‌ها بر بال امواج رسانه‌ها و فضای سایبری جهان اسلام را تهدید می‌کند، نقد و بررسی پیامدهای سیاسی‌ـ اجتماعی جریان‌های تکفیری و هم گرایی آن‌ها با دشمنان قسم خورده اسلام و همچنین بررسی راه‌های برون رفت از فتنه تکفیر و ترسیم جامعۀ ایده آل است.

    جهان اسلام امروز از فتنه تکفیری‌ها رنج می‌برد

    دبیر کنگره جهانی جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه جهان اسلام امروز از فتنه تکفیری‌ها رنج می‌برد، اظهار داشت: در سال‌ها و قرون گذشته موضوع تکفیری‌ها به این اندازه گسترده نبود که امروز شاهد سربریدن و نبش قبر کردن، ویران ساختن اماکن مذهبی و اقدامات تروریستی هستیم.

    حجت الاسلام سیدمهدی علیزاده موسوی بیان داشت: اقدامات جنایتکارانه تکفیری‌ها، یادآور قرون وسطای غرب است که متاسفانه موجب ایجاد مشکلات حاد و اساسی برای دنیای اسلام شده است.

    وی با اشاره به چرایی و چگونگی تکفیر در جهان اسلام بیان داشت: از عوامل ایجاد جریان‌های تکفیری می‌توان به عوامل خارجی اشاره کرد که دشمنان اسلام و استعمارگران در این مسیر دست به توطئه می‌زنند.

    مدیر پژوهشکده حج و زیارت، ادامه داد: بحث فرقه سازی از مهم‌ترین استراتژی‌ها و سیاست‌های استعمارنو است و وقتی فرقه سازی رشد می‌کند در واقع مباحث تکفیر را هم در خود جای می‌دهد.

    وی متولی جریان وهابیت را انگلیس برشمرد و افزود: وهابیت با حمایت انگلیس رشد و بعد آمریکا از آن حمایت کرد و امروز نیز شاهد حمایت‌های بی‌دریغ غربی‌ها از این جریان  هستیم.

    دشمنان تلاش می‌کنند جهان اسلام را از درون تهی کنند

    وی اضافه کرد: فرقه وهابیت از قرن دوازده تا کنون ۴۰۰ هزار کشته از مسلمین گرفته است و هدف امروز استعمارگران، ایجاد تفرقه در دنیای اسلام است و تلاش می‌کنند جهان اسلام از درون تهی شود و امروز هم شاهدیم که جریانات تکفیری مولد جهان غرب هستند.

    کار‌شناس ارشد اندیشه سیاسی جهان اسلام، در ادامه با اشاره به عوامل درونی ایجاد جریانات تکفیری در دنیای اسلام ابراز داشت: تعصبات و اهانت‌های مذاهب اسلامی در ایجاد جریانات تکفیری بی‌تاثیر نیست که در این میان شاهد توهین جریانات افراطی شیعی و همچنین جریانات افراطی اهل سنت نسبت به مقدسات یکدیگر هستیم که این موارد به نوعی در ایجاد و رشد جریانات تکفیری موثر بوده است.

    وی با بیان اینکه جریان تکفیر را باید در دو حوزه داخلی جهان اسلام و حوزه فرا دینی جهان بشریت پیگیری کرد افزود: در حوزه داخلی چند خطر اساسی جهان اسلام را تهدید می‌کند که نخست این است که موجب فرقه گرایی می‌شود و اثر آن افزایش دشمنی در بین مسلیمن خواهد شد.

    جریانات تکفیری تمدن اسلامی را از بین می‌برد

    دبیر کنگره جهانی جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام افزود: از طرفی مشکل دیگری که جریان‌های تکفیری ایجاد می‌کنند، موجب از بین بردن تمدن اسلامی می‌شوند به گونه‌ای که با ادامه چنین روند به زودی شاهد خواهیم بود که چیزی از آثار اسلامی در کشورهای اسلامی باقی نمی‌ماند.

    وی با بیان اینکه مشکل دیگری که جریان‌های تکفیری و افزایش فرقه گرایی در دنیای اسلام ایجاد می‌کند؛ در خطر افتادن جان و مال مسلمین است افزود: در سال‌های اخیر شاهدیم که حدود صد و بیست هزار نفر در سوریه کشته شدند که در این بین ۱۲هزار نفر فقط کودک هستند.

    جریانات تکفیری اباحی‌گری و سطحی‌نگری در جامعه اسلامی را گسترش می‌دهند

    مدیر پژوهشکده حج و زیارت با بیان اینکه یکی دیگر از خطرات جریانات تکفیری گسترش نوعی اباحی‌گری و سطحی‌نگری در جامعه اسلامی است افزود: گه‌گاهی فتاوایی از این‌ها صادر می‌شود که واقعاً فتاوای سخیفی است به عنوان نمونه بحث جهاد نکاح یکی از مباحثی است که واقعا برای جهان اسلام بسیار زشت است؛ یا فتاوایی مانند اینکه گل بردن برای مریض حرام است، آب یخ خوردن حرام است، زمین گرد نیست و این فتاوا همه‌اش در بستر این فضای تکفیری شکل می‌گیرد و جایگاه اندیشه اسلامی را در جهان اسلام تخریب می‌کند.

    حجت الاسلام علیزاده موسوی، با اشاره به خطرات جریان‌های تکفیری در جهان بشریت عنوان کرد: اقدامات این جریانات افراطی به اسلام هراسی و اسلام ستیزی دامن می‌زند.

    جریان‌های تکفیری به شدت به اسلام‌هراسی و اسلام‌ستیزی دامن می‌زنند

    وی افزود: جهان غرب بدنبال آن است که اسلام را دینی خشن و خشونت طلب نشان دهد که برای اثبات گفته‌های خود نیز اقدامات تکفیری‌ها را علم می‌کند و اینگونه عنوان می‌کند که مسلمانان یکدیگر را به گونه‌ای فجیع می‌کشند و سر همدیگر را از بدن جدا می‌کنند و جریان‌های تکفیری به شدت به اسلام‌هراسی و اسلام‌ستیزی دامن می‌زنند.

    دبیر کنگره جهانی جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام بیان داشت: وجود جریانات تکفیری در اسلام مانع گسترش افکار و اندیشه‌های اسلامی به دنیا می‌شود و وقتی که چهره زشتی از اسلام به مردم جهان نشان داده شود؛ مسلمین نیز برای ارائه باور‌ها و آزمان‌های به حق خود آنگونه که باید و شاید به میدان نمی‌آیند.

    وی عنوان کرد: در سال ۲۰۱۳، حدود ۹ هزار نفر در عراق و در کشور سوریه قریب به ۱۲۰ هزار نفر تا کنون کشته شدند و در کشورهایی مانند پاکستان و افغانستان هر روز شاهد این هستیم که مسلمین از بین می‌روند. به همین دلیل به منظور مقابله با گسترش تکفیر در دنیای اسلام، کنگره‌ای را تحت عنوان کنگره جهانی جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام توسط آیت الله العظمی مکارم شیرازی و آیت الله العظمی سبحانی و جمعی از علما و اندیشمندان حوزه‌های علمیه پایه‌ریزی شده که پیش نشست‌های آن در کشورهای مختلف برگزار و این کنگره روزهای دوم و سوم آذر ماه در شهر مقدس قم برگزار می‌شود.

    کنگره جهانی جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام آغاز شد 
    کنگره جهانی جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام با حضور اندیشمندان و علمای جهان اسلام در قم آغاز شد. این کنگره صبح یکشنبه با حضور علمایی از ۸۳ کشور جهان در موسسه امام کاظم(ع) آغاز شد و مراجع و مفتیان کشور‌های مختلف اعم از شیعه، اهل سنت و سایر فرقه‌ها با هدف مقابله با تکفیر در این همایش شرکت دارند.

    آیت‌الله العظمی ناصر مکارم شیرازی که ریاست این کنگره را بر عهده دارد به عنوان نخستین سخنران به ارائه گزارشی از روند برگزاری کنگره و دیدگاه‌های خود می‌پردازد.

    این مرجع تقلید تاکید کرد که مقالات کنگره جهانی جریان‌های تکفیری و افراطی از دیدگاه اسلام در ۱۷ کتاب و چهار بخش به چاپ رسیده است.

    دبیری علمی این کنگره را آیت‌الله العظمی جعفر سبحانی برعهده دارد.

    به گفته حجت‌الاسلام علیزاده موسوی رئیس ستاد اجرایی این کنگره، در روز اول این کنگره شخصیت‌های برجسته دینی سخنرانی می کنند و در روز دوم ۶۰ مقاله تخصصی در کمیسیون‌های مختلف مورد بررسی قرار می‌گیرد.

    مقابله با فتنۀ تکفیر در جهان اسلام؛ دعوت به صلح و دوستی و برادری و تعامل میان مذاهب بر اساس حکمت، موعظه و جدال احسن؛ تلاش برای هوشیارکردن مسلمانان نسبت به ماهیت زشت و کریه جریان های تکفیری؛ ایجاد صف واحد و گسترش زمینه های هم گرایی مسلمانان برای مقابله با تکفیر و تلاش برای شناساندن توطئه‌ها و نیرنگ های جهان غرب در سایه حمایت از جریان‌های تکفیری از اهداف برگزاری این کنگره است.

    کنگره جهانی جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام طی روزهای دوم و سوم آذرماه در موسسه امام کاظم(ع) شهر قم برگزار می‌شود.

    حضور مراجع تقلید و علمای شاخص در کنگره جهانی جریان‌های تکفیری 

     آیات عظام ناصر مکارم شیرازی، جعفر سبحانی و محمود هاشمی شاهرودی در این کنگره که دقایقی پیش آغاز شده حضور دارند. 
    همچنین حضرات آیات ابراهیم امینی، محمدعلی تسخیری، اعرافی، حسینی بوشهری، جنتی دبیر شورای نگهبان، احمد بهشتی، ری شهری، علوی بروجردی و محسن اراکی در این کنگره شرکت دارند. 
    حجج اسلام سعیدی تولیت آستانه کریمه اهل بیت(ع)، محمدی گلپایگانی رئیس دفتر مقام معظم رهبری، جمشیدی مدیر حوزه‌های علمیه خواهران و قاضی عسگر نیز در این کنگره شرکت کردند. 
    ابراهیم جعفری از عراق و مولوی عبدالحمید و مولوی عبدالرحمان سربازی از دیگر مهمانان این کنگره جهانی هستند.

    سخنرانی دبیر اجرایی در افتتاحیه 

    پس از چهارده ماه تلاش مداوم علمی، اجرایی و پژوهشی، "کنگره جهانی جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام" ساعت 9:15 امروز یکشنبه دوم آذر 1393 در قم افتتاح شد.

    پس از قرائت آیاتی از قرآن کریم و سخنان «دکتر تبرائیان»، دبیر اجرایی کنگره گزارشی از اهداف و مقدمات ةآن ارائه کرد.

    «حجت الاسلام والمسلمین دکتر علیزاده موسوی» با اشاره به جنایاتی که تکفیریون در گوشه و کنار جهان اسلام ایجاد کرده اند گفت: در گوشه و کنار زخم عمیق تکفیر را در مناطق مختلف مشاهده می کنیم.

    وی فکر تشکیل این کنگره از آن آیت الله العظمی مکارم شیرازی دانست.

    سخنرانی دبیر اجرایی در مراسم افتتاحیه

    حجت الاسلام سید مهدی علیزاده موسوی، صبح یکشنبه در کنگره جهانی جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام که در سالن همایش بین المللی پیامبر اعظم(ص) قم و با حضور علمای جهان اسلام برگزار شد، در سخنانی با ارائه گزارشی از اقدامات صورت گرفته در راستای برگزاری این کنگره اظهار داشت: اگر نگاهی به جهان امروز اسلام بیفکنیم زخم عمیق تکفیر را در مناطق مختلف دنیای اسلام و کشورهای اسلامی می‌بینیم و امروز مسلمانان با فتنه‌ای داخلی؛ به نام تکفیر رو به رو هستند.

    وی ابراز داشت: روزی نیست که در صدا وسیما خبر کشته شدن مسلمین و تخریب آثار اسلامی و اماکن مذهبی توسط گروه‌های تکفیری پخش نشود.

    حجت الاسلام علیزاده موسوی، با بیان اینکه در سال ۲۰۱۳ و قبل از ورود داعش؛ در عراق شاهد کشته شدن ۹ هزار و ۵۰۰ نفر از مردم بی‌گناه این کشور بوده‌ایم افزود: ریشه‌های این اندیشه و اعمال تکفیری‌ها؛ اعتقادی است و آنها برائتی انحرافی از آموزه‌های دینی ایجاد کرده‌اند که به همین دلیل مراجع شیعه، اندیشمندان و علمای حوزه‌های علمیه، تصمیم به برگزاری چنین کنگره‌ای گرفتند.

    وی بیان داشت: از دو سال قبل آیت الله العظمی مکارم شیرازی به این نتیجه رسیدند که علما باید در محفلی، علیه تکفیریان اجتماعی داشته باشند و مخالفت خود را با اقدامات این گروه‌های تروریستی اعلام کنند.

    دبیر کنگره جهانی جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام گفت: به دلیل اینکه محتوای این کنگره و اجلاس علمی بود، اولین گام‌ها در عرصه علمی می‌بایست برداشته می‌شد که در این راستا دبیرخانه علمی کنگره به دبیری آیت الله العظمی سبحانی دایر شد.

    حجت الاسلام علیزاده موسوی، با اشاره به استقبال خوب دانشمندان و علما در ارائه فراخوان به این کنگره گفت: ۷۱۶ مقاله به دبیرخانه علمی کنگره ارسال شد که از این تعداد ۹۶ مقاله خارج از کشور و ۵۰ مقاله نیز داخل کشور و از اهل سنت بوده است.

    وی افزود: این مقالات رسیده در ۸ جلد به زبان‌های عربی و فارسی مننتشر شد و همچنین در نرم افزاری گردآوری و در اختیار عموم قرار گرفته است.

    دبیر کنگره جهانی جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام اظهار داشت: در یک تحقیق صورت گرفته بیانات کلیه علمای اسلام، از قرون اول تا کنون در خصوص حرمت تکفیر و محترم بودن خون و مال مسلمین جمع آوری و در کتابی منتشر شد.

    وی بیان داشت: از زمانی که تصمیم برای برگزاری این کنگره گرفته شد بیش از دو هزار نفر از علمای جهان اسلام که دارای ویژگی‌هایی از جمله؛ مخالفت با جریانات تکفیری داشته و روحیه تقریبی در آن‌ها وجود داشت و راه کارهایی برای برون رفت از چالش تکفیری‌ها داشتند شناسایی شدند.

    حضور ۳۱۵ تن از علمای اسلام درنگره جهانی جریان‌های افراطی

    وی ابراز داشت: از این تعداد، ۴۲۰ تن از علما ی جهان اسلام اعم از شیعه و سنی انتخاب شدند که امورز شاهد حضور ۳۱۵ نفر از علمای جهان اسلام در این کنگره عظیم هستیم.

    حجت الاسلام علیزاده موسوی، با بیان اینکه برای آمادگی کنگره اصلی، سه پیش نشست در نظر گرفته شده بودافزود: اولین نشست در کشور سوریه برگزار شد که بیش از ۱۲۰ تن از عملای اسلام در این نشست حضور داشتند که به اتفاق نسبت به تکفیر و از بین بردن آثار اسلامی توسط گروه‌های تکفیری اعلام برائت و بیزاری کردند.

    وی ادامه داد: پیش نشست دیگری در پاکستان برگزار شد که در این کشور از سال ۲۰۰۶ تا کنون، ۶ هزار نفر توسط گروه‌های تکفیری و تروریستی از بین رفته‌اند که این نشست در اسلام آباد با حضور احزاب مختلف این کشور و علمای اسلام برگزار شد و نظرات و راه کارهای ارائه شد.

    دبیر کنگره جهانی جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام اضافه کرد: سومین پیش نشست کنگره جهانی جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام نیز در کشور عراق با حضور علمای اهل سنت و شیعه برگزار شد.

    حجت الاسلام علیزاده موسوی، با اشاره به عناوین علمی این کنگره ابراز داشت: تبار‌شناسی جریان‌های تکفیری، ریشه یابی افکار تکفیری، جریان‌های تکفیری و پیامدهای سیاسی آن و بررسی راهکارهای جهان اسلام برای برون رفت از بحران تکفیر چهار محور علمی این کنگره بوده است.

    آیت الله مکارم در مراسم افتتاحیه: جوانان فریب خورده را از تکفیری‌ها جدا کنیم / داعش نه «دولت» است و نه «اسلامی»

    آیت الله مکارم شیرازی در کنگره جهانی جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام گفتند: به همه شما عزیزان خیر مقدم می‌گویم و از حضورتان در این کنگره تشکر می‌کنم. در این شرایط باید انگیزه‌های این گروه منحرف را بررسی کنیم و اندیشه‌های آنان را بشناسیم و ریشه‌های آنان را بخشکانیم. 

    آیت الله العظمی مکارم شیرازی با اشاره به جنایاتی که تکفیریون در گوشه و کنار جهان اسلام ایجاد کرده اند گفت: تا کی باید بنشینیم و این جنایات را تماشا کنیم؟

    ایشان افزودند امروز در اینجا جمع شده ایم تا درباره یکی از مهمترین مشکلات جهان اسلام مشورت و رایزنی کنیم و راه حلی برای این مشکل بزرگ و اعمال شوم تکفیری‌ها بیابیم.

    مرجع تقلید شعیان گفتند: اسلام دین محبت و رافت حتی نسبت به غیرمسلمانان است. ما باید به دنیا اثبات کنیم که روش آنها از اسلام بیگانه است. و جوانانی که جذب آنها شده اند را از آنها جدا کنیم. مبارزه نظامی با این گروه لازم است اما کافی نیست. باید ریشه های آنها بوسیله علمای اسلام خشکیده شود. 

    آیت الله مکارم شیرازی سپس سخنان خود را به زبان عربی ایراد نمودند که ترجمه آن به شرح زیر است:

    سه هدف مهم داریم:

    هدف اول اینکه به دنیا اعلام کنیم به اجماع علمای اسلام، جنایات تکفیری ها ربطی به اسلام ندارد. اسلام دین محبت و رحمت و همزیستی به همه مذاهب است.

    هدف دوم اینکه جوانانی که به گروههای تکفیری ملحق شده‌اند را از آتش جهنم نجات دهیم. زیرا خداوند فرموده هرکس مومنی را عمدا بکشد تا ابد در جهنم خواهد بود.

    هدف سوم اینکه مشاوره کنیم برای دست یافتن به راه حلی که مسلمانان بتوانند از این وضعیت خارج شوند.

    ما سه خط قرمز داریم: اولا: دوری از مسائل سیاسی مختلف و مسائل افراطی دینی. ثانیا غدم طرح هیچ مساله اختلافی مذهبی، حتی یک کلمه. بلکه باید دستان خود در دست یکدیگر بگذاریم.

    ثالثاً: احترام به همه مذاهب اسلامی.

    آیت الله مکارم شیرازی سپس به خطرات جریانهای تکفیری اشاره کرده و گفتند: متاسفانه جنایات تکفیریون به دشمنان اسلام بهانه ای داده است که اسلام را دین خشونت جلوه دهند.

    ایشان استفاده گروه داعش از نام جلی «دولت اسلامی عراق و شام» هم اشاره کردند و فرمودند: داعش نه «دولت» است و نه «اسلامی» اما دشمنان اسلام این نام را دائما تکرار می کنند تا اسلام را بد جلوه دهند.

    اما اکنون با فراموش شدن این دستورات قرآنی، جنایات زیادی صورت می‌گیرد که چهره اسلام را سیاه جلوه می‌دهد.

    ما باید ریشه‌ها و منابع اصلی این انحرافات را بشناسیم. بسیاری از پیروان سلفیت خشونت را محکوم کرده‌اند و حتی مفتی اعظم عربستان سعودی دو فتوا صادر کرد. در فتوای اول می‌گوید اندیشه‌های افراطی و تروریستی که به فساد در زمین می‌پردازد ربطی به اسلام ندارد و تصریح کرده است که از اهل جهنم هستند.

    در فتوای دوم با شدت بسیار اعمال تروریستی که در روز عاشورا احساء صورت گرفت را محکوم کرد و خواستار قصاص برای مرتکبان آن شد. این دو فتوا قابل تقدیر است.

    برپایی نمایشگاه عکس در حاشیه کنگره جهانی جریان‌های افراطی و تکفیری/ دیدگاههای مراجع تقلید 

    بیش از ۵۰ قطعه عکس با موضوع اهانت به ادیان و پیامبران الهی، قتل و وحشت و کشتار مسلمانان، کشتار زنان و کودکان، اسلام داعشی و آمریکایی و اسرائیلی، فروش انسان و برده‌داری، تخریب طبیعت و سرچشمه آب و... در حاشیه کنگره جریان های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام به نمایش در آمده است.

    همچنین دیدگاه‌ها و نظرات مراجع تقلید همچون مقام معظم رهبری، علی سیستانی، ناصر مکارم شیرازی، محمد فاضل لنکرانی، حسین نوری همدانی، وحید خراسانی، جعفر سبحانی، محمدسعید حکیم، هاشمی شاهرودی، بشیر نجفی، جوادی آملی، موسوی اردبیلی، حسین مظاهری و... در مورد جهان اسلام و طرد جریان‌های افراطی و تکفیری به نمایش در آمده است.

    کنگره جهانی جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام به ریاست آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی و دبیری علمی آیت‌الله العظمی سبحانی در روزهای دوم و سوم آذرماه در موسسه امام کاظم(ع) شهر قم برگزار می‌شود.

     آیت الله جنتی: با کار فرهنگی با تکفیری‌ها مقابله شود

    آیت الله جنتی دبیر شورای نگهبان در "کنگره جهانی جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام" که امروز در قم برگزار شد گفت: مساله صددرصد سیاسی است و به اسم است که ضربه به مسلمین می زنند. علمای مسیحیت و یهود باید به این برنامه‌ها بیایند چراکه اینها به کسی رحم نمی‌کنند. ناموس مردم را هتک می‌کنند بر هیچ چیز ارزشی قائل نیستند.

    وی گفت: این اسلامی که در جمهوری اسلام پاگرفت و سی و پنج سال است که با قدرت درحال صادر کردن اسلام است. بیداری اسلامی در همه جا درحال شکل گیری است. سیاسیون و استکبار جهانی احساس خطر کرده اند که هستی آنان توسط بیداری اسلامی درحال خطر است.

    آیت الله جنتی تاکید کرد: آنان تلاش می‌کنند برای اینکه بیداری اسلامی نتیجه خود را ندهد و کشورهایی که در معرض بیداری اسلامی هستند از اسلام گریزان شوند. برهمه مسلمین است که در مقابل تکفیری‌ها و تروریست‌ها تا می توانند مقاومت کنند و کار فرهنگی کنند.

    دبیر شورای نگهبان افزود: جوانان کشورهای اسلامی را فریب داده اند و خیال می کنند که برای رضای خدا کار می کنند حرکت خود را حرکت جهادی می دانند و می‌جنگند تا کشته شوند و خود را شهید می‌دانند. اینها می خواهند جان خود را بدهند.

    امام جمعه موقت تهران خطاب به شرکت کنندگان در این کنگره گفت: ما باید هم کار فرهنگی کنیم و هم فعالیت های عملی. تنها با منطق و دلیل نمی شود کار کرد. سران آنها با دلیل و منطق کار نمی کنند. اینها حرف سرشان نمی‌شود و حاضر نمی‌شوند در کنگره‌ای با علمای اسلام مناظره کنند.

    مجددا تشکر می‌کنم از آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی و از شرکت‌کنندگان قدردانی می‌کنم و امیدوارم که پیام این کنگره را به گوش جهانیان برسانید.

    «ابراهیم جعفری»: داعش به نام اسلام آمد تا جوامع مسلمانان را از هم بپاشد  

    عناصر داعش تحت عنوان اسلام به هرجنایتی دست زدند باید بدانیم که علمای بزرگوار و خدایی ما باید همه جهانیان را مورد خطاب قرار دهند و اسلام واقعی را معرفی کنند. 

    امروز در استان‌های عراق جنایت هایی مرتکب شدند در استانهای سنی نشین بود آنها هم تنفر داعش و اکثریت کسانی که توسط داعش کشته شوند پیرو مذاهب سنی بودند در سال دوهزارو چهار گفتیم تروریست نه دین می شناسد نه مذهب. 
    داعش به نام اسلام آمد تا جوامع مسلمانان را از هم بپاشد . ما باید بدانیم که تروریسم هیچ جایی ندارد و عکس العمل باید واکنش منطقی باشد. چرا آنها به داد فلسطینی ها نمی رسند امروز مسلمانها در همه جا مورد تهدید هستند از طرف داعش. عراق جایی است که داعشی‌ها در آنجا هستند و بدانید که دوستان عراقی شما در برابر داعش به سختی استادگی می‌کنند و بدانید که سربازی که با داعش مقابله می‌کند ارزشمندترین فرد است. 
    بعضی حرکت‌ها تلاش می‌کرد که نگذارد با داعش مقابله کند اما اکنون سرباز و ارتش به این نتیجه رسیده اند که باید با داعش مقابله کرد. 
    ما به سران کشورها گفتیم که بدانید فرزندان شما تحت لوای داعش مقابله می‌کنند با دیگران . همه فرزندان در دنیا فرزندان ما هستند و ما نباید اجازه دهیم از آنها سواستفاده شویم. 
    تشکر می‌کنم از عزیزانی که این اجلاس را برگزار کردند و فرمایشات آیت‌الله مکارم شیرازی را مورد اجر قرار می‌دهیم و امیدواریم مطالب ایشان راهگشای اهداف ما باشد و ما بتوانیم به اهداف خود دست یابیم.

    اسامی شخصیت‌های خارجی و داخلی کنگره جهانی جریان‌های افراطی در قم 
    در همایش کنگره جهانی جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام شخصیت‌های خارجی همچون محمدصادق محمد یوسف مفتی اعظم ازبکستان، آیت‌الله حجت عضو شورای علمای شیعه افغانستان، شیخ عبدالرزاق قسوم رئیس جمعیت علمای مسلمین الجزایر، عارف‌الدین احمد عضو مجلس ملی و رئیس مجلس العلما اندونزی، عبدالقادر گیسینگ رئیس دانشگاه اسلامی مولاویس اندونزی، عباس دیپالما مسئول موسسه اسلامی امام مهدی(عج) از ایتالیا، الله شکور پاشازاده مفتی اعظم آذربایجان و فیصل مرهل مسئول مرکز الغدیر شهر توکمان آرژانتین حضور دارند. 
    همچنین عیسی گونش مسئول موسسه اسلامی ندای اهل بیت از آلمان، عبدالعلیم موسی امام جماعت واشنگتن از آمریکا، جعفر العلوی رهبر جنبش عمل اسلامی در بحرین، شیخ محمد المغربی امام جمعه از کشور برزیل، عبدالحی بکالی دبیر کل حزب اسلامی بلژیک، دکتر‌ای کی بدرالدجی وکیل دادگاه عالی بنگلادش، مدحث چلیچ رئیس دراویش بوسنی، علامه راجه ناصر عباس جعفری جعفری دبیر کل مجلس وحدت پاکستان، محی الدین کبیری رئیس حزب نهضت اسلامی تاجیکستان، شیخ یاصالح رئیس ائمه جماعات غیر دولتی تانزانیا، محمد تاساپورت استاد دانشگاه پراتوم تانی از تایلند از دیگر علمای مذاهب مختلف اسلامی هستند که در این کنگره حضور دارند. 
    علمای دیگری همچون حسن بیدمز معاون حزب سعادت ترکیه، حسن کارالوت رئیس علمای جعفری ترکیه، شیخ عبدالقادر قا‌ها استاد دانشگاه و از علمای برجسته اهل سنت تونس، شهادب الدین کریم اف مفتی اهل سنت روسیه، دکتر تومیتا و دکتر شیمامت از کشور ژاپن، احمد لبی از کشور سریلانکا، حاج هاشم علی السراج از رهبران طریقت صوفیه سودان، عبدالقادر شیخ محمد سخنگوی اهل سنه و الجماعه سومالی، محمد یوسف اسپاهیج مفتی اعظم صربستان، فواد المقدادی مشاور رئیس جمهور عراق، سید صالح حیدری، رئیس وقف شیعی عراق، شیخ محی الدین بهائالدین عضو لجنه فتوای علمای کردستان و مرشد طریقت نقشبندی در این کنگره شرکت کردند. 
    از بین علمای داخلی نیز آیات عظام ناصر مکارم شیرازی، جعفر سبحانی و محمود هاشمی شاهرودی در این کنگره حضور دارند. 
    همچنین حضرات آیات محمد یزدی، ابراهیم امینی، محمدعلی تسخیری، اعرافی، حسینی بوشهری، احمد جنتی دبیر شورای نگهبان، احمد بهشتی، حسن ممدوحی، ری شهری، علوی بروجردی و محسن اراکی در این کنگره شرکت دارند. 
    حجج اسلام سعیدی تولیت آستانه کریمه اهل بیت(ع)، محمدی گلپایگانی رئیس دفتر مقام معظم رهبری، جمشیدی مدیر حوزه‌های علمیه خواهران و قاضی عسگر نیز در این کنگره شرکت کردند. 
    مولوی عبدالحمید و مولوی عبدالرحمان سربازی از دیگر مهمانان داخلی این کنگره جهانی هستند.